Kukurydziane Placuszki
Już nie mogę się doczekać sezonu na kukurydzę. Najbardziej mi smakuje ugotowana, lekko posmarowana świeżym masłem. Dlatego postanowiłem dziś po części zaspokoić swój głód na nią, robiąc placuszki z bazylią i kukurydzą z puszki.
Te placuszki mogą służyć również jako chleb. Wystarczy włożyć plasterek pomidora, wędliny i ulubionego sera i już kanapka gotowa. Następnym razem spróbuję zrobić z nich grillowane kanapki :)
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 duże jajka,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli,
- pieprz do smaku,
- półtora puszki kukurydzy,
- mały pęczek bazylii.
Nie wiesz jak wykonać te przepyszne placuszki? Instrukcje znajdziesz na następnej stronie!