Masz mało miejsca w kuchni? Zastosuj te rozwiązania, a w mig pozbędziesz się wszelkich kłopotów!
Czujesz, że w Twojej kuchni jest trochę ciasno? Pamiętaj, że najlepszy sposób na zrobienie miejsca nie ma nic wspólnego z drogim i czasochłonnym projektem przebudowy.
Wszystko, co musisz zrobić, to wyeliminować pewien bałagan. Spójrzmy prawdzie w oczy, czy rzeczywiście potrzebujemy gór pojemników z tworzywa sztucznego i magnesów z numerami wszystkich pizzerii w mieście? Prawdopodobnie nie. Aby zrobić potrzebne miejsce w zabałaganionej kuchni, spróbuj pozbyć się tych przedmiotów, które prawdopodobnie zalegają w katach i nie miałaś ich w ręce od dobrego roku. Oto sposoby, by w twojej kuchni było więcej miejsca i porządku.
1. Przeterminowane konserwy
Powinieneś najpierw zajrzeć do swoich zapasów. Możesz być zaskoczony tym, że znajdziesz kilka starych puszek zupy, fasoli i przecieru pomidorowego, które są o kilka miesięcy przeterminowane. Szczerze mówiąc, przedmioty, które szybko się nie psują, zwykle piętrzą się, aż całkowicie o nich zapomnimy. Spójrz na daty ważności na puszkach tych produktów i upewnij się, że są świeże, wyrzuć te, które są przeterminowane. Pozwoli Ci to zaoszczędzić ogromną ilość przestrzeni spiżarni.