Pieczona cukinia z pomidorami i parmezanem
Uwielbiam cukinię pod każdą postacią. Pieczoną, duszoną, smażoną, zawsze smakuje cudownie :) Warzywo to jest niskokaloryczne i lekkostrawne, idealnie pasuje do każdego rodzaju mięs :)
Moim zdaniem, najlepiej smakuje pieczona, z dodatkiem pysznych pomidorków koktajlowych oraz w towarzystwie parmezanu. Nie zapominajmy o czosnku :) Przepis, który chcę Wam zaprezentować zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Idealnie wyważony smak, bogactwo tekstur i kolorów. Czy muszę Was bardziej zachęcać do spróbowania tego przepisu? :)
Składniki:
- 1 średnia cukinia,
- 200 gramów pomidorków koktajlowych,
- 50 gramów startego parmezanu,
- 4 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka oregano, bazylii i tymianku,
- mała garść posiekanej pietruszki,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek.
Nie wiesz jak przygotować to przepyszne danie? Instrukcje znajdziesz na drugiej stronie!