Serowe placki ziemniaczane
Wystarczy jeden dodatek by to danie nabrało wyjątkowego charakteru.
Czasem nachodzi mnie ochota na proste jedzenie. Placki ziemniaczane, bo o nich mowa, goszczą u mnie na stole zawsze gdy nie chce mi się zbytnio „tworzyć” w kuchni. Wystarczy kilka minut pracy i można już się rozkoszować zapachem smażonych placków. Jednak postanowiłem odrobinę zmodyfikować standardowy przepis. Wyszło wyjątkowo pysznie :)
Składniki:
- 900 gramów ziemniaków,
- 2 jajka,
- 50 gramów startego sera żółtego,
- 50 gramów startego parmezanu,
- 1 ząbek czosnku, posiekany,
- 1 łyżeczka soli,
- 2 cebule dymki, posiekane,
- 1/4 szklanki mąki,
- pieprz do smaku,
- 1/4 szklanka oleju – do smażenia
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne placki!