Serowe placki ziemniaczane

Wystarczy jeden dodatek by to danie nabrało wyjątkowego charakteru.

Czasem nachodzi mnie ochota na proste jedzenie. Placki ziemniaczane, bo o nich mowa, goszczą u mnie na stole zawsze gdy nie chce mi się zbytnio „tworzyć” w kuchni. Wystarczy kilka minut pracy i można już się rozkoszować zapachem smażonych placków. Jednak postanowiłem odrobinę zmodyfikować standardowy przepis. Wyszło wyjątkowo pysznie :)

_dsc6792


Składniki:

  • 900 gramów ziemniaków,
  • 2 jajka,
  • 50 gramów startego sera żółtego,
  • 50 gramów startego parmezanu,
  • 1 ząbek czosnku, posiekany,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 cebule dymki, posiekane,
  • 1/4 szklanki mąki,
  • pieprz do smaku,
  • 1/4 szklanka oleju – do smażenia

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne placki!

dsc_0157

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply