10 toksycznych i szkodliwych chińskich produktów! Uważaj na to, co wkładasz do koszyka!

To po prostu nie do wiary, co w Chinach uważane jest za produkty spożywcze! Możecie wierzyć lub nie, ale Chińczycy opracowali metodę robienia ryżu z plastiku! Fałszowanie żywności doprowadzono tam do perfekcji. Niestety, jak się okazuje, takie produkty chińskiej produkcji można kupić na całym świecie. 

Pomyślcie, jak tania musi być tam produkcja jedzenia, jeśli opłaca się je sprowadzać z drugiego końca świata i sprzedawać taniej niż lokalne produkty. Technologie, jakich używają chińscy producenci nie tylko w przemyśle spożywczym, są naprawdę niebezpieczne.

Zobacz, jakich produktów należy unikać i jeżeli są z Chin, jak najszybciej się ich pozbyć!

miniatura



1. Tilapia

Powszechnie hodowane w Chinach ryby są toksyczne i niezdrowe. Hodowane są w małych zbiornikach, przez co zjadają siebie nawzajem, a woda, w której żyją, bardziej przypomina ścieki. Mięso z nich jest tak niezdrowe, że hodowcy nie dają go do jedzenia własnej rodzinie.

shopfreshseafood.com

tilapia_raw


2. Dorsz

Kolejna ryba, która jest hodowana w bardzo złych warunkach i jest niezdrowa dla człowieka.

statesymbolsusa.org

11


3. Sok jabłkowy

Chiński sok z jabłek jest toksyczny, ponieważ Chińczycy używają bardzo dużo pestycydów do ochrony roślin. Te wchłaniają się w owoce, a my je spożywamy! Dodatkowo dodają do niego mnóstwo cukru, więc lepiej omijać ten produkt szerokim łukiem.

Jeśli chcesz wypić naprawdę zdrowy sok, najlepiej wyciśnij go samodzielnie lub wybierz ten naturalnie mętny, zawierający 100% owoców! 

i.kinja-img.com

18k2xbgqd9ed6jpg

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : healthywildandfree.com



Reply