14 tricków z jajkami w roli głównej, które powinieneś znać!
Jajka używane są w kuchni powszechnie przy przygotowywaniu wielu potraw, zarówno słodkich, jak i słonych, w tym także wypieków. Najbardziej powszechne z nich to jajecznica, jajka sadzone, na miękko, twardo, omlety itp.
Nie można zapominać, że są bardzo pożywne i zdrowe, chociaż oczywiście trzeba zachować umiar w ich spożywaniu, jak zresztą w przypadku wszystkich produktów.
Jeżeli znudzi Ci się tradycyjna jajecznica, możesz wyczarować z jajek kilka potraw, które naprawdę fantastycznie wyglądają i smakują. Obejrzyj poniższe video, a jestem pewna, że nauczysz się czegoś nowego. Dobrej zabawy! :)
Poniżej 14 pomysłów na potrawy, które można wyczarować z jajek. Który z nich podoba się wam najbardziej? :)
Spodobały Ci się te pomysły? Podziel się nimi ze znajomymi! :)