Piersi z kurczaka ze szpinakiem i parmezanem

Jakie jest Wasze ulubione mięso? Ja wprost uwielbiam drób pod każdą postacią!

Stąd ten „nadmiar” przepisów z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Jako mięso wyjątkowo neutralne w smaku można z dziecinną łatwością kształtować smak jego. Jednak w dzisiejszym przepisie poszedłem w stronę znanych i lubianych smaków. Czosnek, parmezan, szpinak… Efekt? Jak zawsze powalający! :)


Składniki:

  • 3 łyżki masła,
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki,
  • 1-2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę,
  • sól do smaku,
  • 25 gramów startego sera parmezan,
  • duża garść świeżego szpinaku.

Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować to przepyszne danie!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply