Instrukcje:
- Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
- Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Gdy zasmażka będzie gotowa zacznij delikatnie dodawać mleko, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia.
- Następnie dodaj około 250 gramów sera cheddar (dodajemy mniej, by zostawić odrobinę do posypania babeczek przed pieczeniem), serek kremowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż ser się roztopi.
- W dużej misce wymieszaj ze sobą powstały sos, makaron oraz roztrzepane jajko.
- Przełóż masę do foremki ma muffinki, posyp z wierzchu odrobiną sera i wstaw do piekarnika na 15 minut.
- Po upieczeniu zostaw na 5 minut w foremce, zanim zaczniesz je serwować.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.