Babeczki Mac’n’Cheese

dsc_0023


Instrukcje:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
  2. Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy jasną zasmażkę. Gdy zasmażka będzie gotowa zacznij delikatnie dodawać mleko, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia.
  3. Następnie dodaj około 250 gramów sera cheddar (dodajemy mniej, by zostawić odrobinę do posypania babeczek przed pieczeniem), serek kremowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż ser się roztopi.
  4. W dużej misce wymieszaj ze sobą powstały sos, makaron oraz roztrzepane jajko.
  5. Przełóż masę do foremki ma muffinki, posyp z wierzchu odrobiną sera i wstaw do piekarnika na 15 minut.
  6. Po upieczeniu zostaw na 5 minut w foremce, zanim zaczniesz je serwować.

dsc_0028-2

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply