Bananowe „pankejki”

No właśnie, pankejki czy amerykańskie naleśniki? Jak poprawnie je nazwać?

Odkładając na bok rozważania na temat nazwy tej potrawy chciałbym zwrócić uwagę na jeden szczegół.

Są przepyszne! Obojętnie czy z dodatkiem syropu klonowego czy nie. Jeżeli uwielbiacie banany i słodkie śniadania to lepiej nie mogliście trafić.

Tylko uważajcie! Lubią szybko znikać z talerza :)

_dsc6845


Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2 banany,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżka masła.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne amerykańskie naleśniki!

dsc_0379

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply