Tak barmani robią nas w konia! Oto 10 sposobów na oszukiwanie klientów

3. Dozownik na butelkę z alkoholem

Zazwyczaj nazywa się on nalewakiem i został stworzony po to, aby ułatwić barmanom pracę. Chodziło o to, żeby łatwiej było nalewać im alkohol do kieliszków bez rozlewania. Nalewak pełni jeszcze inną funkcję. Tworzy efekt wizualny, który sprawia, że wierzysz, że barman leje do szklanki bardzo dużo alkoholu. W rzeczywistości alkoholu jest niewiele, tylko płynie węższym strumieniem niż bezpośrednio z butelki.

4. Słomka namoczona w alkoholu

Niektórzy barmani nalewają nierozcieńczony alkohol do plastikowych rurek lub wcześniej moczą w nim słomki. Kiedy bierzesz pierwszy łyk drinka, myślisz, że pijesz bardzo mocny napój, który zawiera sporo alkoholu. W rzeczywistości jest go niewiele a „najmocniejszy” jest tylko pierwszy łyk.

5. Bezpłatne przekąski

W niektórych knajpach do alkoholu dodawane są za darmo przekąski. Zauważ, że zawsze są to słone przekąski. Chodzi o to, aby klientom bardziej się chciało po nich pić i aby zamówili jeszcze więcej napojów. Zazwyczaj ten trik bardzo się sprawdza.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply