Tak barmani robią nas w konia! Oto 10 sposobów na oszukiwanie klientów

9. Spienione piwo

To także bardzo stara sztuczka. Nieuczciwi barmani, aby zaoszczędzić na piwie, celowo je mocno spieniają. Myślisz, że kupujesz cały kufel piwa, a tymczasem napoju jest tylko 3/4 a reszta to piana. Niekiedy rozcieńcza się również piwo, dolewając do niego wody.

10. Sami robią niektóre alkohole

Barmani to naprawdę kreatywni ludzie. Czasem wymyślają niesamowite koktajle, które zyskują popularność na całym świecie, a czasem perfidnie oszukują klientów, robiąc fałszywe alkohole. Na przykład, aby zrobić koniak, wystarczy wymieszać, wódkę z pieprzem i bardzo mocną herbatą. Z kolei drogi „szampan” powstaje poprzez nasycenie dwutlenkiem węgla taniego białego wina. Zazwyczaj podają podrobione alkohole już podchmielonym klientom, aby nie zauważyli różnicy. 

Aby nie dać się oszukać w knajpie, obserwuj uważnie, jak barman przygotowuje napój. Zawsze możesz poprosić o drinka bez lodu oraz bez mieszania, aby zobaczyć, ile znajduje się w nim alkoholu.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply