Podczas smażenia piersi z kurczaka wypływa z niej biała wydzielina. Zgadnij co to?



Prawda wychodzi na jaw wówczas, gdy chcemy upiec lub ugotować takie mięso. Gdy wrzucimy je na rozgrzaną patelnię, zaczyna pryskać i puszczać dziwne soki. To właśnie skutek nastrzykiwania – w czasie obróbki kulinarnej widzimy to, co zostało wpuszczone do kurczaka. Na patelni pojawia się biała, gęsta wydzielina, która nie wygląda zbyt apetycznie. Podobno to tylko woda z dodatkiem soli lub rozpuszczone białko, jednak jak podaje onet.zdrowie, może być to płyn z dodatków spożywczych m.in.zmielonych odpadków i tłuszczy. Tak naprawdę skład tego, co znajduje się w strzykawkach, znają wyłącznie producenci, jednak chyba to nic dobrego, skoro nie informują o tym konsumentów.

bestfoodfacts.org

3

6

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

3 komentarze

  1. ŁUKASZ Fantini
  2. arthur petryka

Reply