Podczas smażenia piersi z kurczaka wypływa z niej biała wydzielina. Zgadnij co to?
Prawda wychodzi na jaw wówczas, gdy chcemy upiec lub ugotować takie mięso. Gdy wrzucimy je na rozgrzaną patelnię, zaczyna pryskać i puszczać dziwne soki. To właśnie skutek nastrzykiwania – w czasie obróbki kulinarnej widzimy to, co zostało wpuszczone do kurczaka. Na patelni pojawia się biała, gęsta wydzielina, która nie wygląda zbyt apetycznie. Podobno to tylko woda z dodatkiem soli lub rozpuszczone białko, jednak jak podaje onet.zdrowie, może być to płyn z dodatków spożywczych m.in.zmielonych odpadków i tłuszczy. Tak naprawdę skład tego, co znajduje się w strzykawkach, znają wyłącznie producenci, jednak chyba to nic dobrego, skoro nie informują o tym konsumentów.
Dlatego kurczak jest najtańszy, jednocześnie najmniej zdrowy z mięs.
Indyk – zdrowszy, tylko dlatego, że nie przeżyłby takich kuracji jakie dostaje kurczak.
Lepsza jest już wieprzowina i wołowina.
Choć ta ostatnia u nas w Polsce jest bardzo droga.
No i kogo stać lub ma dojście, zostaje dziczyzna ;)
czegoś tu nie rozumiem: zdjecia tych filetów wyglądają identycznie to są te same 2 filety i te na górze i te na dole wystarczy dobrze sie przyjrzeć, czy to mozliwe aby kurczak z marketu i wolnej hodowli miał takie same wyglądające filety? nawet niechiało sie autorowi zdjecia przełożyć ich na drugą strone? z kogo idiotów robicie?
Tak właśnie Ronnie został Mister Olimpia