Podczas smażenia piersi z kurczaka wypływa z niej biała wydzielina. Zgadnij co to?
Jeśli usmażymy kurczaka z chowu ekologicznego, biała wydzielina praktycznie się nie pojawi, a na patelni będzie wyłącznie sam olej.
Dla porównania zdjecia z eksperymentu, w którym postanowiono usmażyć pierś kurczaka kupioną w markecie i mięso z wiejskiej kury.
1. Kurczak z marketu (wytopiła się z niego biała, cuchnąca piana).
fakt.pl
2.Kurczak pochodzący z chowu wiejskiego. Wody na patelni jest o wiele mniej!
fakt.pl
Sam zdecyduj, które mięso lepiej kupić!
Dlatego kurczak jest najtańszy, jednocześnie najmniej zdrowy z mięs.
Indyk – zdrowszy, tylko dlatego, że nie przeżyłby takich kuracji jakie dostaje kurczak.
Lepsza jest już wieprzowina i wołowina.
Choć ta ostatnia u nas w Polsce jest bardzo droga.
No i kogo stać lub ma dojście, zostaje dziczyzna ;)
czegoś tu nie rozumiem: zdjecia tych filetów wyglądają identycznie to są te same 2 filety i te na górze i te na dole wystarczy dobrze sie przyjrzeć, czy to mozliwe aby kurczak z marketu i wolnej hodowli miał takie same wyglądające filety? nawet niechiało sie autorowi zdjecia przełożyć ich na drugą strone? z kogo idiotów robicie?
Tak właśnie Ronnie został Mister Olimpia