Białe prążki na piersi z kurczaka. Jeśli je zobaczysz na mięsie, lepiej nie kupuj takiego drobiu!

Większość sądzi, że drób to najzdrowsze mięso, które trzeba zjadać jak najczęściej. Trzeba wiedzieć, że drób drobiowi nierówny i nie każdy kawałek mięska jest tak samo wartościowy.

Dietetycy zalecają jego spożywanie bowiem, zawiera mnóstwo białka i ma mało kalorii. Po pierś z kurczaka czy indyka mogą zatem śmiało sięgać osoby będące na diecie i dbające o linię. Poza tym mięso z kurczaka zawiera sporo witamin z grupy B, selenu i fosforu.

Obecnie pierś z kurczaka jest jednym z najchętniej wybieranych mięs w wielu krajach. Dobrze smakuje, można przygotować z niej rozmaite potrawy a co najważniejsze — cena jest bardzo przystępna. Popyt na to mięso cięgle rośnie, więc producenci starają się szybko zapełnić sklepowe półki. Większość drobiu pochodzi z intensywnego chowu. W jednym dużym gospodarstwie hoduje się mnóstwo kur. Zwierzęta w zamkniętych pomieszczeniach szybko przybierają na wadze i po kilku tygodniach trafiają pod nóż.

Przejdź na kolejną stronę i dowiedz się więcej. 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : tiphero.com, woodstocksanctuary.org


Reply