Lekarstwo na letnie upały w małej miseczce czyli pyszny chłodnik borówkowy!

2


Wykonanie:

  1. Umyte borówki włóż do blendera, razem z jogurtem, mlekiem migdałowym, sokiem z cytryny, miętą, miodem, imbirem oraz zielem angielskim.
  2. Blenduj przez 2 minuty, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Opcjonalnie – przelej chłodnik przez bardzo gęste sito, by usunąć skórki borówek.
  4. Wstaw do lodówki i schłódź przez minimum 2 godziny. Jeżeli chłodnik będzie zbyt gęsty, dolej odrobinę mleka migdałowego i wymieszaj.
  5. Podawaj w schłodzonych miseczkach, posyp siekanymi migdałami z wierzchu i ułóż kilka borówek do dekoracji.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply