Bułeczki currywurst

Screenshot_5


Instrukcje:

  1. Kiełbasę kroimy w plasterki, następnie smażymy przez 5 minut na odrobinie oleju.
  2. Gdy kiełbasa będzie już usmażona, wyjmujemy ją z garnka, odstawiamy na bok.
  3. Kroimy cebulę w plasterki, dodajemy ją do garnka w którym smażyła się kiełbasa. Smażymy 5 minut, aż będzie lekko szklista.
  4. Następnie dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Bułeczki kroimy na pół, układamy kilka plasterków kiełbasy na spodzie, dodajemy gorący sos i posypujemy odrobiną przyprawy curry. Przykrywamy drugą połówką bułeczki i serwujemy.

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply