Burgery awokado

Co prawda sezon grillowy już się zakończył, ale od czego mamy patelnie grillowe!

Gdy na zewnątrz szaro i ponuro, przenieś grilla do domu! A nie ma chyba nic lepszego niż grillowane burgery. Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować wersję bardziej dietetyczną tradcyjnego burgera. Zrobiona z delikatnego, mielonego mięsa z indyka z dodatkiem dojrzałego awokado. Ta kombinacja z pewnością Was rozgrzeje w chłodne dni :)

_dsc6766


Składniki:

  • pół kilograma mielonego mięsa z indyka,
  • 1 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę,
  • 1 ząbek czosnku, posiekany lub przeciśnięty przez praskę,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu,
  • 1/3 szklanki bułki tartej.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne burgery!

dsc_0004

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply