To z pewnością najzdrowsze chipsy na świecie. Smakują wyśmienicie, a ich wykonanie jest dziecinnie proste!

Chipsy to jedna z najchętniej wybieranych przekąsek. Sięgamy po nią podczas oglądania filmów, na spotkaniu ze znajomymi czy w czasie przerwy szkolnej. Są smaczne, łatwo dostępne, a gdy weźmiemy jednego, będziemy mieć ochotę na całą paczkę. To niezwykle wciągające małe co nieco, któremu trudno się oprzeć.

Te wytwarzane tradycyjnie są wysokokaloryczne i nie służą naszemu zdrowi. Warto zatem wybrać coś zdrowszego i pozbawionego oleju. Dziś prezentujemy przepis na smakowite chipsy z cukinii. Zobaczcie, jak je przygotować!


Potrzebne będą:

– mała cukinia
– mleko
– bułka tarta
– parmezan
– sól
– czosnek w proszku


1. Kroimy cukinie w cienkie plastry i zanurzamy w mleku na 10-15 minut.

1

2



2. Bułkę tartą wysypujemy na talerzyk, dodajemy do niej parmezan, sól i czosnek.

3



3. Talarki cukinii dokładnie obtaczamy w panierce z obu stron.

4

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply