Puszyste jajeczne chmurki. Niebo w gębie!
Instrukcja:
- Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie smarujemy oliwą/olejem.
- Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka przekładamy pojedynczo do oddzielnych miseczek, tak aby nie uszkodzić ich.
- W dużej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy przyprawy i starty ser cheddar. Delikatnie mieszamy.
- Ubitą pianę z serem i przyprawami przekładamy na blaszkę, formujemy 4 „placki”, w każdym za pomocą łyżki robimy zagłębienie na żółtko.
- Wkładamy do piekarnika na 2 minuty.
- Po 2 minutach wyciągamy, wlewamy do każdego zagłębienia żółtka i pieczemy kolejne 3 minuty.
- Serwujemy gorące :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.