Chrupiąca aromatyczna ciecierzyca


Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Ciecierzycę wysyp na blaszkę, tak by utworzyła jedną warstwę. Wstaw do piekarnika na 10 minut, następnie potrząśnij blaszką tak by ciecierzyca się obróciła i wstaw ponownie na 10 minut.
  3. Po podpieczeniu przełóż ciecierzycę do miski. Następnie dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, skórkę z cytryny, paprykę słodką oraz wędzoną, sól i tymianek. Dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż ponownie na blaszkę w której podpiekałaś wcześniej ciecierzycę i wstaw na 5-6 minut, aż cudowny zapach rozniesie się po kuchni a ciecierzyca będzie idealnie chrupiąca :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply