Chrupiąca aromatyczna ciecierzyca

Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Ciecierzycę wysyp na blaszkę, tak by utworzyła jedną warstwę. Wstaw do piekarnika na 10 minut, następnie potrząśnij blaszką tak by ciecierzyca się obróciła i wstaw ponownie na 10 minut.
- Po podpieczeniu przełóż ciecierzycę do miski. Następnie dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, skórkę z cytryny, paprykę słodką oraz wędzoną, sól i tymianek. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż ponownie na blaszkę w której podpiekałaś wcześniej ciecierzycę i wstaw na 5-6 minut, aż cudowny zapach rozniesie się po kuchni a ciecierzyca będzie idealnie chrupiąca :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.