Chrupiące podudzia z czosnkowym majonezem.

Przepysznie chrupiące podudzia z kurczaka, które jesteś w stanie przygotować w kilka minut!

Czy mieliście kiedykolwiek problem z „chrupkością” skórki? Wszystko pięknie wyglądało, cudownie pachniało, jednak po pierwszym kęsie poczuliście rozczarowanie?

Nie martwcie się! Dzięki tej sztuczce zapomnicie o miękkiej skórce! Wyjątkowo chrupiące podudzia z intrygującym sosem rozpieszczą twoje kubki smakowe!

_dsc6861


Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżki soli,
  • 2 łyżeczki ketchupu,
  • 3 łyżki majonezu japońskiego (nie macie dostępu do tego majonezu? wystarczy dodać 1 łyżeczkę miodu do 3 łyżek zwykłego majonezu),
  • 2 łyżeczki miodu,
  • 1 łyżeczka czosnku.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne podudzia!

dsc_0057

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply