Chrupiące podudzia z czosnkowym majonezem.
Przepysznie chrupiące podudzia z kurczaka, które jesteś w stanie przygotować w kilka minut!
Czy mieliście kiedykolwiek problem z „chrupkością” skórki? Wszystko pięknie wyglądało, cudownie pachniało, jednak po pierwszym kęsie poczuliście rozczarowanie?
Nie martwcie się! Dzięki tej sztuczce zapomnicie o miękkiej skórce! Wyjątkowo chrupiące podudzia z intrygującym sosem rozpieszczą twoje kubki smakowe!
Składniki:
- 8 podudzi z kurczaka,
- 1 łyżka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżki soli,
- 2 łyżeczki ketchupu,
- 3 łyżki majonezu japońskiego (nie macie dostępu do tego majonezu? wystarczy dodać 1 łyżeczkę miodu do 3 łyżek zwykłego majonezu),
- 2 łyżeczki miodu,
- 1 łyżeczka czosnku.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne podudzia!