Chrupiące tacos z czarną fasolą i fetą

Udajemy się do Meksyku! I kradniemy ich tacos!

Uwielbiam czerpać inspirację z różnych zakątków świata. Kuchnia meksykańska od wielu lat była mi bliska, ze względu na jej umiłowanie do pikantności. Jednak nie każdemu odpowiada jej dosyć specyficzny smak, dlatego postanowiłem odrobinę przystosować i uprościć jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw meksykańskich. Tacos. Ciężko u nas znaleźć tortillę z mąki kukurydzianej, dlatego nie będzie to „oryginalnie” meksykański przepis, ale w końcu trzeba gotować z tego co się ma, nieprawdaż? :) Jest pysznie i prosto, tak jak lubię najbardziej!

_dsc6831


Składniki:

  • 1 puszka czarnej fasoli,
  • 1 łyżka płatków chili (można też użyć sproszkowanego chili),
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/2 czerwonej cebuli, drobno pokrojona,
  • mały pęczek pietruszki, drobno posiekany,
  • 1 opakowanie sera feta, pokrojonego w kosteczkę,
  • 6 – 8 pszennych tortilli,
  • oliwa z oliwek/olej – do smażenia,

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne tacos!

dsc_0274

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply