Chrupiące tacos z czarną fasolą i fetą
Udajemy się do Meksyku! I kradniemy ich tacos!
Uwielbiam czerpać inspirację z różnych zakątków świata. Kuchnia meksykańska od wielu lat była mi bliska, ze względu na jej umiłowanie do pikantności. Jednak nie każdemu odpowiada jej dosyć specyficzny smak, dlatego postanowiłem odrobinę przystosować i uprościć jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw meksykańskich. Tacos. Ciężko u nas znaleźć tortillę z mąki kukurydzianej, dlatego nie będzie to „oryginalnie” meksykański przepis, ale w końcu trzeba gotować z tego co się ma, nieprawdaż? :) Jest pysznie i prosto, tak jak lubię najbardziej!
Składniki:
- 1 puszka czarnej fasoli,
- 1 łyżka płatków chili (można też użyć sproszkowanego chili),
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/2 czerwonej cebuli, drobno pokrojona,
- mały pęczek pietruszki, drobno posiekany,
- 1 opakowanie sera feta, pokrojonego w kosteczkę,
- 6 – 8 pszennych tortilli,
- oliwa z oliwek/olej – do smażenia,
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne tacos!