Chrupiące tacos z czarną fasolą i fetą

dsc_0279


Instrukcje:

  1. Fasolę odsączamy i płuczemy, przekładamy do dużej miski. Dodajemy następnie posiekaną cebulę, płatki chili, kmin rzymski, sól. Za pomocą widelca dokładnie mieszamy i rozgniatamy. Możemy też użyć tłuczka do ziemniaków. Odstawiamy na bok.
  2. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oliwy/oleju i rozprowadzamy. Kładziemy na patelni tortillę i na jednej połówce układamy fasolę z cebulą, posypujemy odrobiną pietruszki i dodajemy ser feta. Przykrywamy drugą połową tortilli, lekko dociskamy i smażymy aż będzie chrupiąca i złota. Powinno to zająć od 3 do 5 minut, następnie przewracamy na drugi bok i smażymy tak samo.
  3. Serwujemy gorące! :)

dsc_0280

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply