Czekoladowe trufle z awokado. Po prostu rozpływają się w ustach!
Jak zrobić trufle w 30 minut? Bardzo prosto! Trzeba tylko mieć czekoladę i awokado pod ręką :). Ten niecodzienny duet idealnie się sprawdza. Możecie wykorzystać do tego czekoladę słodką albo gorzką, ja wykorzystałem w tym przepisie gorzką czekoladę 67% wegańską, by móc poczęstować tymi truflami moich „niemięsnych” znajomych :).
Ze względu na to, że nie przepadam za słodkim smakiem czekolady, jako posypki użyłem kakao Decomorreno, ale możecie też użyć słodkiego kakao.
Składniki:
- 200 gram gorzkiej czekolady (można wykorzystać też mleczną itp.),
- 1 bardzo dojrzałe awokado,
- szczypta soli,
- 2-4 łyżki kakao Decomorreno do obtaczania trufli (opcjonalnie – gotowe słodkie kakao),
- 12-20 całych migdałów (w zależności od wielkości trufli, jakie zrobimy).
Nie wiesz jak przygotować trufle? Dowiesz się tego na następnej stronie!