Uwielbiasz czekoladę? Sprawdź swoją wiedzę na jej temat i rozwiąż test, który pokaże, czy jesteś prawdziwym czekoladomaniakiem

12. Kto odkrył proces konszowania czekolady?

Rudolf Lindt
Henri Nestlé
Ruth Wakefield

13. Ile potrzeba kakaowych ziaren na wyprodukowanie 1 kilograma czekolady?

około 400 ziaren
około 900 ziaren
około 1400 ziaren

14. Z odmiany jakich ziaren kakaowca produkuje się obecnie większość czekolady?

forastero
crillo

15. Ile amerykańscy producenci czekolady zużywają mleka dziennie, by wyprodukować swoje czekolady mleczne? 

około 1,5 miliona litrów
około 5 milionów litrów
około 9 milionów litrów
około 12 milionów litrów

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej. źródło : deadbees.net, factretriever.com, uselessdaily.com, wikipedia.org

Reply