Czosnkowo-tymiankowe uda

Macię ochotę na sycący obiad? Pełen czosnkowego smaku z nutą tymianku?

Czasem mam ochotę troszkę pokombinować w kuchni. Dziś był taki dzień, zastanawiałem się co przygotować, miałem ochotę na kurczaka, ale mam już dość piersi czy ćwiartek. Po prostu dość.

Dlatego wpadłem na pomysł by zrobić uda w czosnkowym sosie. Jednak do końca nie byłem zadowolony z jego smaku, dlatego dodałem tymianek. Wyszło genialne :)

Wyjątkowo proste w przygotowaniu i wyjątkowo skomplikowane w smaku, idealne na obiad.

_dsc6862


Składniki:

  • 4 uda z kurczaka,
  • 10 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 szklanka bulionu drobiowego,
  • olej do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku,
  • około 10 gałązek tymianku.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne uda!

dsc_0059

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply