Czosnkowo-tymiankowe uda
Macię ochotę na sycący obiad? Pełen czosnkowego smaku z nutą tymianku?
Czasem mam ochotę troszkę pokombinować w kuchni. Dziś był taki dzień, zastanawiałem się co przygotować, miałem ochotę na kurczaka, ale mam już dość piersi czy ćwiartek. Po prostu dość.
Dlatego wpadłem na pomysł by zrobić uda w czosnkowym sosie. Jednak do końca nie byłem zadowolony z jego smaku, dlatego dodałem tymianek. Wyszło genialne :)
Wyjątkowo proste w przygotowaniu i wyjątkowo skomplikowane w smaku, idealne na obiad.
Składniki:
- 4 uda z kurczaka,
- 10 ząbków czosnku,
- 2 łyżki mąki,
- 1 szklanka bulionu drobiowego,
- olej do smażenia,
- sól i pieprz do smaku,
- około 10 gałązek tymianku.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne uda!