Delikatna frittata ze szpinakiem i serem feta

Idealne połączenie szpinaku z serem feta i jajkami. Idealne śniadanie? Prawdopodobnie.

Chciałbym Wam przedstawić wersję „odchudzoną” frittaty. Nie będziemy jednak rezygnować z jajek, będziemy rezygnować z żółtek.

Dlatego zaplanujcie sobie inną potrawę, w której wykorzystacie żółtka :)

_dsc6844


Składniki:

  • 10 jajek (8 białek, 2 całe),
  • 100 gramów sera feta, pokrojonego w kostkę,
  • 2 łyżki parmezanu,
  • 300 gramów posiekanego szpinaku – ja użyłem mrożonego, który rozmroziłem i wycisnąłem nadmiar wody.
  • pieprz, sól – do smaku,
  • 3 cebule dymki, drobno posiekane,
  • olej do smażenia – ja użyłem oleju kokosowego.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!

dsc_0360

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply