Delikatna frittata ze szpinakiem i serem feta
Idealne połączenie szpinaku z serem feta i jajkami. Idealne śniadanie? Prawdopodobnie.
Chciałbym Wam przedstawić wersję „odchudzoną” frittaty. Nie będziemy jednak rezygnować z jajek, będziemy rezygnować z żółtek.
Dlatego zaplanujcie sobie inną potrawę, w której wykorzystacie żółtka :)
Składniki:
- 10 jajek (8 białek, 2 całe),
- 100 gramów sera feta, pokrojonego w kostkę,
- 2 łyżki parmezanu,
- 300 gramów posiekanego szpinaku – ja użyłem mrożonego, który rozmroziłem i wycisnąłem nadmiar wody.
- pieprz, sól – do smaku,
- 3 cebule dymki, drobno posiekane,
- olej do smażenia – ja użyłem oleju kokosowego.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!