Dietetyczna zupa kapuściana
Niektórzy z nas kojarzą dietę cud opartą na jedzeniu zupy kapuścianej.
Dla tych, którzy jeszcze się z nią nie spotkali śpieszę z wyjaśnieniami. Gotujesz duży gar zupy i nic innego nie jesz :)
Odsuwając na bok zasadność stosowania takiej diety postanowiłem spróbować jej w wersji „amerykańskiej”, bo jak niektóre ptaszki ćwierkają (Twitter) nadchodzi renesans tej diety.
Zobaczmy zatem o co chodzi w niej…
Składniki:
- 1 kapusta (około 1,5 kg) drobno posiekana,
- 4 cebule, pokrojone w kostkę,
- 2 zielone papryki, pokrojone w kostkę,
- seler naciowy, 6 „gałązek” pokrojonych w plasterki,
- 3 pomidory, pokrojone.
- 1 litr wody,
- sól i pieprz do smaku (chociaż ja pominąłem to)
- odrobina oleju/oliwy do smażenia.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować tą zupę!