Dietetyczna zupa kapuściana

Niektórzy z nas kojarzą dietę cud opartą na jedzeniu zupy kapuścianej.

Dla tych, którzy jeszcze się z nią nie spotkali śpieszę z wyjaśnieniami. Gotujesz duży gar zupy i nic innego nie jesz :)

Odsuwając na bok zasadność stosowania takiej diety postanowiłem spróbować jej w wersji „amerykańskiej”, bo jak niektóre ptaszki ćwierkają (Twitter) nadchodzi renesans tej diety.

Zobaczmy zatem o co chodzi w niej…

_dsc6989


Składniki:

  • 1 kapusta (około 1,5 kg) drobno posiekana,
  • 4 cebule, pokrojone w kostkę,
  • 2 zielone papryki, pokrojone w kostkę,
  • seler naciowy, 6 „gałązek” pokrojonych w plasterki,
  • 3 pomidory, pokrojone.
  • 1 litr wody,
  • sól i pieprz do smaku (chociaż ja pominąłem to)
  • odrobina oleju/oliwy do smażenia.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować tą zupę!

dsc_0141

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply