Dietetyczna zupa kapuściana

dsc_0144


Instrukcje:

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę. Smażymy przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i smażymy kolejne 20 minut, mieszając często.
  3. Do dużego garnka dodajemy posiekaną kapustę, na jej wierzch kładziemy pomidory, seler naciowy oraz usmażoną cebulę. Zalewamy 1 litrem wody.
  4. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 50-60 minut, aż kapusta zmięknie. Mieszamy od czasu do czasu.
  5. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
  6. Rozkoszujemy się smakiem i chudniemy :)

dsc_0154

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply