Jakie zło czyha w kebabie? Zobacz, co zazwyczaj siedzi w tym popularnym daniu

Obywatele PRL, chcąc coś szybko i tanio zjeść na mieście, wybierali jeden z wielu popularnych wtedy barów mlecznych. Lata dziewięćdziesiąte przyniosły fast foody wraz z ociekającymi tłuszczem hamburgerami oraz pizzerie, które Polacy szybko pokochali. Ostatnia dekada należy do bardziej egzotycznej przekąski, jaką jest kebab, popularnie zwany kebsem. 

Punkty oferujące sprzedaż kebabów wyrastają jak grzyby po deszczu. Lokale przekrzykują się hasłami, informującymi o zgodności ich dania z oryginalnymi recepturami. Kebab duży i mały, w bułce lub w cieście, z sosem ostrym, mieszanym lub łagodnym, z baraniną czy kurczakiem –  wybór jest ogromny, ale czy oferowane warianty mają coś w wspólnego z prawdziwym tureckim daniem i czy w ogóle warto je kupować?

kebab


Istnieje kilkadziesiąt sposobów przygotowania kebabów.

food-1155130_960_720

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : be-healthy-and-beauty.blog.pl


Reply