
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- W misce połącz ze sobą ser żółty, kremowy serek, cebulę dymkę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
- Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż, następnie rozbij dość cienko.
- Na środku rozbitej piersi ułóż 1 łyżkę nadzienia i zaczynając od dłuższego zacznij zwijać ją. Postaraj się zatrzymać nadzienie na samym środku piersi.
- Następnie zawiń ją w 1-2 plasterki boczku i ułóż w naczyniu żaroodpornym/blaszce. Wstaw do piekarnika na 30 minut.
- Po 30 minutach włącz w piekarniku grill i zapiecz wierzch, powinno Ci to zając około 5 minut. Możesz następnie odwrócić ją do góry nogami jeżeli lubisz by boczek był wyjątkowo chrupiący.
- Smacznego :)

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.