Drobiowa Bomba

dsc_0139


Instrukcje:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W misce połącz ze sobą ser żółty, kremowy serek, cebulę dymkę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  3. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż, następnie rozbij dość cienko.
  4. Na środku rozbitej piersi ułóż 1 łyżkę nadzienia i zaczynając od dłuższego zacznij zwijać ją. Postaraj się zatrzymać nadzienie na samym środku piersi.
  5. Następnie zawiń ją w 1-2 plasterki boczku i ułóż w naczyniu żaroodpornym/blaszce. Wstaw do piekarnika na 30 minut.
  6. Po 30 minutach włącz w piekarniku grill i zapiecz wierzch, powinno Ci to zając około 5 minut. Możesz następnie odwrócić ją do góry nogami jeżeli lubisz by boczek był wyjątkowo chrupiący.
  7. Smacznego :)

dsc_0140-2

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply