Gofry Churro

DSC_0116


Instrukcje:

  1. W misce mieszamy wszystkie suche składniki, odkładamy na bok.
  2. W drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki.
  3. Powoli wlewając łączymy ze sobą mokre i suche składniki. Dokładnie mieszamy.
  4. W miseczce mieszamy ze sobą składniki na posypkę, cukier z cynamonem.
  5. Wlewamy około 1/3-1/2 szklanki masy gofrowej (ilość zależy od rozmiaru waszej gofrownicy) do gofrownicy. Pieczemy 3-6 minut (ponownie – czas pieczenia zależy od waszej gofrownicy).
  6. Natychmiast po upieczeniu smarujemy gofry rozpuszczonym masłem (możemy też je zamoczyć) i przekładamy do miseczki z cukrem i cynamonem. Obficie obtaczamy.
  7. Serwujemy gorące z ulubionymi dodatkami :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply