Jabłkowe Galette

Czy można w łatwy i przyjemny sposób przygotować przepyszną tartę jabłkową? Oczywiście, że tak!

Przedstawiam Wam Jabłkowe Galette. Czyli „po naszem” rustykalna tarta jabłkowa. Nie wymaga ona użycia jakiejkolwiek formy, wystarczy zwykła blaszka. Idealnie wyważona słodycz jabłek cudownie podkreśla smak tego prostego i pysznego deseru.

Możesz ją podać w temperaturze pokojowej lub na ciepło z dodatkiem lodów. W każdej wersji smakuje perfekcyjnie :)

Jabłkowe Galette


Składniki:

  • 2 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę,
  • 3 łyżki cukru brązowego,
  • 1 łyżka mąki,
  • 2 łyżki masła, pokrojonego w kostkę,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu,
  • 1 opakowanie gotowego ciasta na tartę.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować ten przepyszny i prosty deser!

Jabłkowe Galette

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply