W surowe jajka wbiła biurowe pinezki. To prosty trick, który przyda się każdemu!


7. Omlet w foliowym woreczku

Powkładaj ulubione składniki do foliowej torby i wrzuć wszystko do gotującej się wody. Szerzej na ten temat tutaj.

9


8. Zlikwiduj ciśnienie  w środku

Wbijając w skorupki pinezki, możesz uzyskać za każdym razem idealne jajka na twardo. Trzeba pamiętać, by wbijać je w zaokrągleniu na końcu (tam przeważnie gromadzi się najwięcej powietrza).

99


9. Jak odczytywać oznaczenia na jajkach?

3 – chów klatkowy
2 – chów ściółkowy
1 – chów wolnowybiegowy
0 – chów ekologiczny

YY – to symbol kraju, z którego pochodzą

AABBCCDD – producent jajek:
AA – kod województwa
BB – kod powiatu
CC – kod zakresu działalności
DD – kod firmy

14

 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : faithtap.com

Reply