W surowe jajka wbiła biurowe pinezki. To prosty trick, który przyda się każdemu!
7. Omlet w foliowym woreczku
Powkładaj ulubione składniki do foliowej torby i wrzuć wszystko do gotującej się wody. Szerzej na ten temat tutaj.
8. Zlikwiduj ciśnienie w środku
Wbijając w skorupki pinezki, możesz uzyskać za każdym razem idealne jajka na twardo. Trzeba pamiętać, by wbijać je w zaokrągleniu na końcu (tam przeważnie gromadzi się najwięcej powietrza).
9. Jak odczytywać oznaczenia na jajkach?
3 – chów klatkowy
2 – chów ściółkowy
1 – chów wolnowybiegowy
0 – chów ekologiczny
YY – to symbol kraju, z którego pochodzą
AABBCCDD – producent jajek:
AA – kod województwa
BB – kod powiatu
CC – kod zakresu działalności
DD – kod firmy
źródło : faithtap.com