Jak ludzie mogą je jeść?! Najdziwniejsze zwierzęta jedzone na całym świecie
#2. Słoń.
Kłusownicy polują na te zwierzęta głównie ze względu na ich kły, jednak nie bez znaczenia pozostaje fakt, że po ich zabiciu otrzymują około pół tony pożywnego mięsa…
#3. Jedwabniki.
Ich miłośnicy uważają, że te robaki mają nieco gorzki smak. Najczęściej jada się je smażone w taki sposób, że po przegryzieniu można się delektować pysznym (!) sokiem. Hm… My jakoś nie jesteśmy chętni…
#4. Tarantula.
Wiecie, że te przerażające pająki lądują także na talerzach? Uznawane są za niebywały przysmak w niektórych częściach Kambodży…
#5. Struś.
Mięso tego ptaka, bardzo chude i bogate w wartości odżywcze, jest chętnie spożywane m.in. w Ameryce. Wykorzystuje się je m.in. do produkcji hamburgerów… W Polsce na razie nie jest jeszcze popularne, ale od czasu do czasu pojawia się w marketach.
#6. Szczury.
Miłośnicy ich mięsa twierdzą, że jest ono bardzo bogate w dobrze przyswajalne białko. Pozostaje nam wierzyć im na słowo…
#7. Karaluchy.
Spożywane na surowo (!!!) lub w postaci smażonej, te szkodniki uznawane są na całym świecie za prawdziwy przysmak. Ich smakosze uważają, że w smaku są bardzo podobne do krewetek.
#8. Kacze embriony.
Są one spożywane w Azji Południowo-Wschodniej, uznaje się je tam za przysmak i nazywa „Balut”.