Kilka pomysłów, które pozwolą zaoszczędzić ci sporo pieniędzy. Od tej pory już nigdy nie zmarnujesz jedzenia!

Podobno wyrzucamy aż 2 miliony ton jedzenia rocznie! Dzieje się tak z powodu niewłaściwych nawyków żywieniowych, złego przechowywania pokarmów i kupowania zbyt dużej liczby produktów, które później wyrzucamy.

Dziś podpowiadamy jak przedłużyć trwałość niektórych produktów spożywczych. W ten sposób zaoszczędzimy sporo pieniędzy i nie będziemy mieć wyrzutów sumienia z powodu zmarnowanego jedzenia.

1.Cebula.

Cebule i czosnek najlepiej przechowywać w specjalnych siatkach lub nylonowych rajstopach. W ten sposób przedłużymy ich świeżość nawet do 8 miesięcy!

1



2.Jabłka, ziemniaki i cebula.

Powinno trzymać się je oddzielnie! Gdy będą w jednym pojemniku, szybko się popsują.

2



3. Tort.

Aby nie wysechł zaleca się włożenie dwóch kromek pieczywa tostowego.

21

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : heftig.co

Reply