Kilka pomysłów, które pozwolą zaoszczędzić ci sporo pieniędzy. Od tej pory już nigdy nie zmarnujesz jedzenia!
Podobno wyrzucamy aż 2 miliony ton jedzenia rocznie! Dzieje się tak z powodu niewłaściwych nawyków żywieniowych, złego przechowywania pokarmów i kupowania zbyt dużej liczby produktów, które później wyrzucamy.
Dziś podpowiadamy jak przedłużyć trwałość niektórych produktów spożywczych. W ten sposób zaoszczędzimy sporo pieniędzy i nie będziemy mieć wyrzutów sumienia z powodu zmarnowanego jedzenia.
1.Cebula.
Cebule i czosnek najlepiej przechowywać w specjalnych siatkach lub nylonowych rajstopach. W ten sposób przedłużymy ich świeżość nawet do 8 miesięcy!
2.Jabłka, ziemniaki i cebula.
Powinno trzymać się je oddzielnie! Gdy będą w jednym pojemniku, szybko się popsują.
3. Tort.
Aby nie wysechł zaleca się włożenie dwóch kromek pieczywa tostowego.
źródło : heftig.co