Lekarze ostrzegają, by nie jeść ketchupu firmy Heinz! Po odkryciu prawdziwego składu produktu, jedno z państw nawet prawnie zakazało nazywania go ketchupem!

Zaufanie do marki buduje się latami, więc dbałość o jakość produktu powinna być priorytetem każdej firmy.

Ketchup to produkt, który pokochał cały świat. Miliony ludzi nie wyobraża sobie życia bez tego pomidorowego sosu, który doskonale pasuje jako dodatek do wielu dań i świetnie podkreśla ich smak. Dodatkowo ketchup jest zdrowy, ponieważ zawiera dużo likopenu, czyli naturalnego przeciwutleniacza.

Ketchup ketchupowi nie równy. Po czym więc poznać, że ten który kupujemy jest wysokiej jakości? Może po jego gęstości? Albo po intensywnym czerwonym kolorze? Nie, gdyż jednym sposobem na upewnienie się, że zjadany przez nas ketchup jest zdrowy, jest dokładne przestudiowanie jego składu.

Dokładność jest tutaj kluczowa, ponieważ producenci często próbują zamarkować swoje grzeszki, wykorzystując nieuwagę klientów. Tak postąpiła też firma Heinz, która produkuje jeden z najsłynniejszych ketchupów świata. Na szczęście dietetycy i lekarze zauważyli, jak Heinz robi klientów w balona.

Co takiego w składzie ketchupu Heinz zdyskredytowało go w oczkach specjalistów od żywienia i klientów? Odpowiedź poznacie już na kolejnych stronach. 

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło :

Reply