Kieszonki nadziewane szpinakiem i fetą

Uwielbiam przekąski z ciasta francuskiego. Szczególnie gdy jest nadziewane przepysznym farszem ze szpinaku i sera feta.

Miałem trochę problemów z tym przepisem. Mianowicie… ciasto. Ciasto francuskie kupione w sklepie osiedlowym. Och ile mi problemów przysporzył! Pierwszy raz się spotkałem z tak delikatnym ciastem, które sprawiało tyle problemów przy składaniu że… ach! :) Dlatego owe Kieszonki nie wyszły zbyt kształtne ani piękne. Ale przecież nie dobre to, co piękne, tylko to co smaczne… prawda? :P

Kieszonki nadziewane szpinakiem i fetą


Składniki:

  • 300 gramów mrożonego szpinaku,
  • 200 gramów sera feta,
  • 1 mała cebula, posiekana,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • sól i pieprz do smaku.

Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować te przepyszne Kieszonki!

Kieszonki nadziewane szpinakiem i fetą

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.



Reply