Kieszonki nadziewane szpinakiem i fetą
Uwielbiam przekąski z ciasta francuskiego. Szczególnie gdy jest nadziewane przepysznym farszem ze szpinaku i sera feta.
Miałem trochę problemów z tym przepisem. Mianowicie… ciasto. Ciasto francuskie kupione w sklepie osiedlowym. Och ile mi problemów przysporzył! Pierwszy raz się spotkałem z tak delikatnym ciastem, które sprawiało tyle problemów przy składaniu że… ach! :) Dlatego owe Kieszonki nie wyszły zbyt kształtne ani piękne. Ale przecież nie dobre to, co piękne, tylko to co smaczne… prawda? :P
Składniki:
- 300 gramów mrożonego szpinaku,
- 200 gramów sera feta,
- 1 mała cebula, posiekana,
- 2 jajka,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- sól i pieprz do smaku.
Na następnej stronie dowiecie się jak przygotować te przepyszne Kieszonki!