Klopsiki ze szpinakiem i fetą
Czy klopsiki to takie małe mielone? :) Niektórym z nas tak się to kojarzy.
Zagłębiając się jednak w terminologię można odkryć ciekawe niuanse jeżeli chodzi o mięsną kulkę. Sam nawet nie wiedziałem jakie różnice są między klopsami a pulpetami!
Bo w gruncie rzeczy… to tylko kulka mięsa, nieprawdaż?
Dlatego taką zwyczajną „kulkę” postanowiłem zrobić odrobinę bardziej dietetyczną i o innym profilu smakowym, jeżeli można to tak nazwać. Wyszło przepysznie :)
Składniki:
- 1/2 kilograma mielonego mięsa z indyka,
- 3/4 szklanki bułki tartej,
- garść szpinaku, podsmażona na patelni i posiekana,
- 100 gramów sera feta, pokrojonego w kostkę,
- 1 jajko,
- 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę,
- sól i pieprz do smaku.
Na następnej stronie zobaczysz jak przygotować to przepyszne danie!