Klopsiki ze szpinakiem i fetą

Czy klopsiki to takie małe mielone? :) Niektórym z nas tak się to kojarzy.

Zagłębiając się jednak w terminologię można odkryć ciekawe niuanse jeżeli chodzi o mięsną kulkę. Sam nawet nie wiedziałem jakie różnice są między klopsami a pulpetami!

Bo w gruncie rzeczy… to tylko kulka mięsa, nieprawdaż?

Dlatego taką zwyczajną „kulkę” postanowiłem zrobić odrobinę bardziej dietetyczną i o innym profilu smakowym, jeżeli można to tak nazwać. Wyszło przepysznie :)

_dsc7030


Składniki:

  • 1/2 kilograma mielonego mięsa z indyka,
  • 3/4 szklanki bułki tartej,
  • garść szpinaku, podsmażona na patelni i posiekana,
  • 100 gramów sera feta, pokrojonego w kostkę,
  • 1 jajko,
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę,
  • sól i pieprz do smaku.

Na następnej stronie zobaczysz jak przygotować to przepyszne danie!

dsc_0221

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply