Oto kolorowa warzywna tarta, która nie tylko świetne smakuje, ale też fantastycznie wygląda. Musicie jej spróbować!

 


Krok 5

Zwiń dwa plastry marchewki razem, by utworzyły walec będący początkiem warzywnego ślimaka. Owiń go paskiem np. bakłażana i umieść na środku ciasta.

0d3143a1cf9d4683d50d0067454d3592-800x450


Krok 6

Dokładaj kolejne warstwy warzyw wokół marchewkowego walca, zachowując spiralny charakter dania (można też zacząć układać warzywa od zewnątrz, zmierzając ku środkowi formy).

piec-3


Krok 7

Gotową tartę polej oliwą i włóż do piekarnika na 30-40 minut.

piec-4


Krok 8

Podaj danie na stół i ciesz się jego smakiem!

piec-6


Macie wątpliwości, czy sobie poradzicie z wykonaniem tarty? Ten filmik podpowie wam, jak zrobić to poprawnie

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : feroce.co

Reply