Kombinacje produktów, które korzystnie wpływają na siebie. Od dziś zacznij podawać je razem!



4. Pietruszka + jajko

Witamina C poprawia wchłanianie i przyswajanie żelaza znajdującego się w żółtku. Spożywając jajecznicę dobrze posypać ją posiekaną natką pietruszki.

4



5. Szarlotka + cynamon

Jeśli masz słabość do domowych wypieków, nie zapominaj o cynamonie. Pobudza aktywność insuliny odpowiedzialnej za transport cukru z krwi do komórek. Szczypta tej przyprawy utrzymuje glukozę na odpowiednim poziomie.

5



6. Czosnek + tłuste ryby

Dodanie do ryby czosnku zwiększa pozytywne działanie kwasów tłuszczowych omega 3 (szczególnie w regulacji gospodarki lipidowej).

6

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

źródło : poradnikzdrowie.pl

Reply