Krążki cebulowe z boczkiem
No dobra, przyznać się. Kto nie lubi boczku?
Tak jak myślałem, lubisz boczek skoro wszedłeś tutaj :) A w tym przepisie boczku będzie baaardzo dużo!
Krążki cebulowe słyną ze swojej pracochłonności. Najpierw trzeba cebulę pokroić, później panierować, brudzić się i na końcu smażyć. Tona brudnych naczyń i litry oleju… czy warto? Oczywiście że warto kiedy ktoś za nas to robi! :) Ja proponuję coś prostszego, a jednocześnie wyjątkowo pysznego! No i nie trzeba prawie w ogóle zmywać!
Składniki:
- 2-4 duże cebule,
- 24 plastry boczku, (u mnie to były 2 opakowania boczku surowego wędzonego z Sokołowa),
- pieprz do smaku – opcjonalne.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne krążki!