Krążki cebulowe z boczkiem

No dobra, przyznać się. Kto nie lubi boczku?

Tak jak myślałem, lubisz boczek skoro wszedłeś tutaj :) A w tym przepisie boczku będzie baaardzo dużo!

Krążki cebulowe słyną ze swojej pracochłonności. Najpierw trzeba cebulę pokroić, później panierować, brudzić się i na końcu smażyć. Tona brudnych naczyń i litry oleju… czy warto? Oczywiście że warto kiedy ktoś za nas to robi! :) Ja proponuję coś prostszego, a jednocześnie wyjątkowo pysznego! No i nie trzeba prawie w ogóle zmywać!

_dsc6809


Składniki:

  • 2-4 duże cebule,
  • 24 plastry boczku, (u mnie to były 2 opakowania boczku surowego wędzonego z Sokołowa),
  • pieprz do smaku – opcjonalne.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować te przepyszne krążki!

dsc_0010

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply