Krążki cebulowe z boczkiem
Instrukcje:
- Rozgrzewamy piekarnik do 135°C.
- Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, kroimy w poprzek na pół. Zaczynając od najszerszej części naszej połówki cebuli kroimy plastry o grubości około 1 cm. Węższe końce cebuli odrzucamy.
- Z plasterka cebuli wyciągamy krążki z dwóch „warstw” cebuli. Pojedynczy krążek będzie zbyt delikatny by wytrzymać pieczenie.
- Zawijamy w 1 lub 2 plasterki boczku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy od 60 do 90 minut. Czas zależy od twojego piekarnika, także obserwuj swoje krążki. Jeżeli wolisz boczek bardziej chrupiący, możesz na kilka minut podkręcić temperaturę do 175°C, lub włączyć opcję grill.
- Podawaj z ulubionymi sosami :)
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.