Krążki cebulowe z boczkiem

dsc_0013


Instrukcje:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 135°C.
  2. Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy, kroimy w poprzek na pół. Zaczynając od najszerszej części naszej połówki cebuli kroimy plastry o grubości około 1 cm. Węższe końce cebuli odrzucamy.
  3. Z plasterka cebuli wyciągamy krążki z dwóch „warstw” cebuli. Pojedynczy krążek będzie zbyt delikatny by wytrzymać pieczenie.
  4. Zawijamy w 1 lub 2 plasterki boczku i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Pieczemy od 60 do 90 minut. Czas zależy od twojego piekarnika, także obserwuj swoje krążki. Jeżeli wolisz boczek bardziej chrupiący, możesz na kilka minut podkręcić temperaturę do 175°C, lub włączyć opcję grill.
  6. Podawaj z ulubionymi sosami :)

dsc_0033

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply