Kilka kreatywnych pomysłów na proste i sprawdzone dania. Nie sądziłam, że ze zwykłych parówek i makaronu można wyczarować coś takiego!
7. Parówki w cieście francuskim.
Kilka niewielkich parówek owijamy ciastem francuskim i pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Wierzch posypujemy ziołami i ulubionymi przyprawami.
8. Parówkowe łódeczki.
Nacinamy delikatnie dwie parówki i wbijamy do środka jajka. Smażymy wszystko na patelni. Na koniec posypujemy danie świeżym koperkiem.
9. Parówkowe kwiatuszki.
Przecinamy parówki na pół. Następnie robimy równoległe nacięcia wzdłuż ich brzegów (należny uważać, aby nie rozciąć ich do końca). Później wyginamy parówkę w okrąg i zabezpieczamy koniec wykałaczką. Wewnątrz kwiatuszków smażymy jajka.
Jeśli spodobały ci się te pomysły, podziel się nimi ze znajomymi na Facebooku!