Kremowe Toskańskie Piersi
Szukając inspiracji powędrowałem do słonecznej Italii. A dokładnie powędrowałem na zachodnie zbocza Apenin.
Toskania, bo o niej mowa, jest wyjątkowo intrygująco kulinarnie regionem Włoch. Pełne smaku, aromatu oraz kolorów, czego chcieć więcej od kuchni, prawda?
Składniki:
- 1-2 piersi z kurczaka,
- 1/3 szklanki bulionu drobiowego,
- 1/2 szklanki śmietany 18%,
- 25 gramów sera parmezan lub pecorino,
- 1/2 łyżeczki czosnku (1 ząbek),
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich (można też użyć ziół toskańskich),
- garść szpinaku, posiekana,
- kilka suszonych pomidorów, posiekanych (ilość zależy od Waszego upodobania),
- 2 łyżki oliwy z oliwek – do smażenia,
- sól, pieprz do smaku.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!