Kremowe Toskańskie Piersi

Szukając inspiracji powędrowałem do słonecznej Italii. A dokładnie powędrowałem na zachodnie zbocza Apenin.

Toskania, bo o niej mowa, jest wyjątkowo intrygująco kulinarnie regionem Włoch. Pełne smaku, aromatu oraz kolorów, czego chcieć więcej od kuchni, prawda?

_dsc6810


Składniki:

  • 1-2 piersi z kurczaka,
  • 1/3 szklanki bulionu drobiowego,
  • 1/2 szklanki śmietany 18%,
  • 25 gramów sera parmezan lub pecorino,
  • 1/2 łyżeczki czosnku (1 ząbek),
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich (można też użyć ziół toskańskich),
  • garść szpinaku, posiekana,
  • kilka suszonych pomidorów, posiekanych (ilość zależy od Waszego upodobania),
  • 2 łyżki oliwy z oliwek – do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to przepyszne danie!

dsc_0016

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply