Kremowe Toskańskie Piersi
Instrukcje:
- Piersi z kurczaka oczyszczamy i cienko kroimy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy kurczak będzie usmażony, wyciągamy go z patelni i odstawiamy na bok.
- Do patelni wlewamy bulion drobiowy, śmietanę oraz ser, dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i ciągle mieszając gotujemy, aż sos odrobinę zgęstnieje.
- Następnie dodajemy posiekany szpinak oraz pokrojone suszone pomidorki. Gotujemy, aż szpinak będzie miękki. Dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka i gotujemy kolejną minutę, aż kurczak będzie gorący.
- Podajemy z ulubionym makaronem.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.