Kremowe Toskańskie Piersi

dsc_0021


Instrukcje:

  1. Piersi z kurczaka oczyszczamy i cienko kroimy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy kurczak będzie usmażony, wyciągamy go z patelni i odstawiamy na bok.
  2. Do patelni wlewamy bulion drobiowy, śmietanę oraz ser, dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i ciągle mieszając gotujemy, aż sos odrobinę zgęstnieje.
  3. Następnie dodajemy posiekany szpinak oraz pokrojone suszone pomidorki. Gotujemy, aż szpinak będzie miękki. Dodajemy usmażonego wcześniej kurczaka i gotujemy kolejną minutę, aż kurczak będzie gorący.
  4. Podajemy z ulubionym makaronem.

dsc_0028

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply