Makaronowa Pizza

Oj długo za mną chodził ten przepis. Dlaczego? Ciekawość.

Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany za naruszenie świętości pizzy, ale postanowiłem zaryzykować. Zaryzykować i przygotować ją na spodzie z makaronu błyskawicznego.

Ile czasu można dzięki temu zaoszczędzić! Nie trzeba wyrabiać ciasta, czekać aż odpowiednio wyrośnie. Ach, niemalże same zalety takiego rozwiązania! :)

A smak jest wyjątkowo intrygujący. Oczywiście, że nie zastąpi to pizzy.

Ale mamy nowy rok… kiedy jak nie teraz zacząć eksperymentować? :)


Składniki:

  • 2 porcje makaronu błyskawicznego (z zupek „chińskich”),
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 300 gramów startego żółtego sera,
  • 3/4 szklanki sosu pomidorowego,
  • odrobina parmezanu do posypania – opcjonalnie,
  • pepperoni, szynka itp – opcjonalnie.

Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to intrygujące danie!

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply