Makaronowa Pizza
Oj długo za mną chodził ten przepis. Dlaczego? Ciekawość.
Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany za naruszenie świętości pizzy, ale postanowiłem zaryzykować. Zaryzykować i przygotować ją na spodzie z makaronu błyskawicznego.
Ile czasu można dzięki temu zaoszczędzić! Nie trzeba wyrabiać ciasta, czekać aż odpowiednio wyrośnie. Ach, niemalże same zalety takiego rozwiązania! :)
A smak jest wyjątkowo intrygujący. Oczywiście, że nie zastąpi to pizzy.
Ale mamy nowy rok… kiedy jak nie teraz zacząć eksperymentować? :)
Składniki:
- 2 porcje makaronu błyskawicznego (z zupek „chińskich”),
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 300 gramów startego żółtego sera,
- 3/4 szklanki sosu pomidorowego,
- odrobina parmezanu do posypania – opcjonalnie,
- pepperoni, szynka itp – opcjonalnie.
Na następnej stronie dowiesz się jak przygotować to intrygujące danie!