Makaronowa Pizza


Instrukcje:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
  2. Makaron błyskawiczny wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy przez 2 minuty, aż makaron zacznie być elastyczny, ale nie do końca miękki. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  3. Do patelni dodajemy oliwę z oliwek i mocno rozgrzewamy. Dodajemy odcedzony makaron i rozprowadzamy tworząc równy spód pizzy. Zmniejszamy ogień do minimum.
  4. Posypujemy z wierzchu połową startego żółtego sera, następnie dodajemy sos pomidorowy rozprowadzając go, aż po same brzegi. Posypujemy pozostały serem żółtym.
  5. Opcjonalnie – kładziemy na wierzchu nasze ulubione dodatki, posypujemy parmezanem.
  6. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż do roztopienia się sera i lekkiego zbrązowienia go.
  7. Po upieczeniu studzimy przez kilka minut, opcjonalnie posypujemy parmezanem. Kroimy na porcje i serwujemy.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply