Instrukcje:
- Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
- Makaron błyskawiczny wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy przez 2 minuty, aż makaron zacznie być elastyczny, ale nie do końca miękki. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
- Do patelni dodajemy oliwę z oliwek i mocno rozgrzewamy. Dodajemy odcedzony makaron i rozprowadzamy tworząc równy spód pizzy. Zmniejszamy ogień do minimum.
- Posypujemy z wierzchu połową startego żółtego sera, następnie dodajemy sos pomidorowy rozprowadzając go, aż po same brzegi. Posypujemy pozostały serem żółtym.
- Opcjonalnie – kładziemy na wierzchu nasze ulubione dodatki, posypujemy parmezanem.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż do roztopienia się sera i lekkiego zbrązowienia go.
- Po upieczeniu studzimy przez kilka minut, opcjonalnie posypujemy parmezanem. Kroimy na porcje i serwujemy.
Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.