Koncerny produkujące margarynę zrobiły z masła zawodowego mordercę. Przekonaj się samemu, ile w tym prawdy

Znak równości między masłem a złym koniecznym jest błędem. Organizm ludzki potrzebuje tłuszczów, by przetwarzać szereg potrzebnych witamin. Tłuszcze nasycone są szkodliwe, jednak całkowite jego odcięcie jest tak samo niebezpieczne. Strach przed cholesterolem jest sztucznie nakręcany. Ponieważ, jego nadmiar szkodzi, ale nie można go całkowicie wyeliminować, ponieważ cholesterol jest niezbędny w procesie przyswajania witaminy D.

 

Najnowsze badania dowodzą, że 10% tłuszczów, które przyjmujemy, powinny stanowić tłuszcze nasycone. A do głosu dochodzą naukowcy, którzy pokazują, że produkty mleczne pomagają naszemu organizmowi, a tłuszcz z masła nie jest dla nas zagrożeniem, ale może nawet zmieszać ryzyko chorób. To margaryna okazuje się sztucznie stworzoną substancją, która szkodzi.

Komu wierzyć?

Rada jest prosta, warto sięgać po masło i to je uczynić przyjmowanym tłuszczem. Oczywiście z umiarem. Dopiero nadmiar tłuszczów nasyconych może nam zaszkodzić. Warto zwrócić uwagę na skład masła i szukać tych najprostszych, bez dodatków wielu substancji.

Na następnej stronie poznasz 4 korzyści płynących z jedzenia masła.

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.

Reply