Uwielbiasz mięso? Jeśli tak, mamy dla Ciebie kilka rad, dzięki którym staniesz się mistrzem w jego przyrządzaniu

4. Umiejscowienie mięsa na grillu.

Przy grilowaniu ważne jest odpowiednie rozpalenie żaru. Nawet jeśli pod rusztem ciepło jest rozłożone w miarę równomiernie, to ułożenie mięsa jest bardzo ważne. Oto ściągawka, którą warto wydrukować i zabrać ze sobą na piknik.

mieso-3


5. Określanie stopnia wysmażenia.

Opisanie stopnia wysmażenia mięsa sprawia kłopot wielu gotującym, również tym zawodowo. Aby sprawdzić, czy stek jest krwisty czy już wysmażony, wystarczy sprawdzić jego miękkość i porównać ją z napięciem mięśni kciuka, w określonym jego ułożeniu.

mieso-5


 

6. Wybór odpowiedniego trunku.

Idealny posiłek to nie tylko perfekcyjnie przygotowane mięso, ale również dobry napitek. Częstym dodatkiem do obiadu jest kieliszek wina, dlatego warto wiedzieć, jak je łączyć, by smaki mięsa i wina wzajemnie się uzupełniały i potęgowały.

mieso-6

Ten artykuł ma więcej niż jedną stronę. Przejdź na kolejną, by czytać dalej.


źródło : omgfacts.com


Reply